Besluit Nationale Ziekenhuis Raad inzake eigen bijdrage patiënt heeft geen goedkeuring Volksgezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid laat dinsdagmiddag via een persbericht weten kennis te hebben genomen van het eenzijdig besluit van de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) om per 1 september aan patiënten een bijdrage te vragen voor overheadkosten van onder andere poliklinieken en beddenhuis.

Volgens de NZR zouden verzekeringsmaatschappijen niet wensen mee te werken om het verzoek voor de vergoeding van deze kosten goed te keuren. Het ministerie heeft vanaf het moment dat zij in kennis gesteld werd van dit besluit, alle inspanningen gepleegd om partijen te bewegen in dialoog te treden met elkaar en naar oplossingen te zoeken. 

Het ministerie benadrukt dat dit besluit – het gaat om een eigen bijdrage bij ziekenhuisopnames van SRD 450 voor administratieve kosten – niet afkomstig is vanuit de overheid en hoopt dat de verzekeringsmaatschappijen en de NZR zo spoedig mogelijk alternatieve oplossingen zoeken en aandragen om uit deze situatie te geraken.

Het besluit draagt niet de goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid en zij zal alles in het werk stellen om de samenleving niet de dupe te laten worden van dit besluit.

error: Kopiëren mag niet!