19-jarige verdacht van moord op zijn vader Macklien Tweeling in Beerse (België) pleegt zelfmoord in gevangenis

De 19-jarige moordverdachte M.T. uit Beerse (België), die ervan verdacht werd zijn vader, Macklien John Tweeling, te hebben vermoord, heeft zichzelf dinsdagochtend in de gevangenis van het leven beroofd. Aanstaande vrijdag zou hij opnieuw voor de Raadkamer verschijnen. “Het is heel dubbel, uiteindelijk is het ook maar gewoon een kind”, reageert de familie, zo bericht de Belgische krant Nieuwsblad.

De Raadkamer van Turnhout bevestigde op 2 augustus nog de aanhouding van de 19-jarige M.T. Hij werd ervan verdacht zijn Surinaamse vader met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht na een ruzie thuis in Beerse. Vrijdag 30 augustus zou hij opnieuw voor de Raadkamer in Turnhout verschijnen. Tot die tijd zat hij in de gevangenis van Turnhout, waar hij dinsdagochtend een einde maakte aan zijn leven, zo bevestigde het Antwerpse Parket.

Hoe de zelfmoord precies heeft kunnen gebeuren, zal nader gerechtelijk onderzoek moeten uitwijzen, aldus het Gevangeniswezen.

Carla Pata, de echtgenote van de neergestoken Macklien Tweeling., en haar familie reageren geschokt op het nieuws. “Het is heel dubbel, uiteindelijk is het ook maar gewoon een kind. Ik denk dat het besef bij hem doorgedrongen was van wat er gebeurd is. Hij kon de waarheid niet verdragen.”

Zaterdag 27 juli iets na middernacht ontving de politie van Turnhout een noodoproep vanuit een huis in Beerse. Daar woonde de heer Tweeling samen met zijn echtgenote en sinds eind januari ook met zijn zoon M.T. Die zou zijn vader hebben neergestoken met meerdere messteken. De verdachte werd nog diezelfde zaterdagnacht opgepakt nadat hij zich thuis had overgegeven. Ondanks pogingen van de hulpdiensten om het slachtoffer te reanimeren, overleed Macklien John Tweeling ter plaatse.

(Bron foto: Bert De Deken/Nieuwsblad)

error: Kopiëren mag niet!