TOP-5 MOGELIJKE REDENEN ACHTER DE AANHOUDING VAN TELEGRAM-CEO DUROV

Pavel Durov, medeoprichter van de versleutelde berichten-app Telegram, is gearresteerd in Frankrijk. Hij wordt geconfronteerd met meerdere aanklachten wegens het naar verluidt niet modereren van de service.

Waarom had Durov een doelwit op zijn rug? Laten we eens kijken naar mogelijke redenen.

Censuur en onderdrukking van vrije meningsuiting

◻️ De Amerikaanse overheid wilde de code van Telegram in handen krijgen om online activiteiten te bespioneren en vrije meningsuiting te censureren, vertelde voormalig CIA-analist Larry Johnson aan Sputnik. Dat zou het Westen in staat stellen kritiek op zijn buitenlandse beleid, de proxy-oorlog van de NAVO in Oekraïne en de oorlog van Israël tegen Hamas in Gaza te blokkeren, zei Johnson.

◻️ “Dit is een volgende stap, na de lange vervolgingen tegen Julian Assange en die tegen Snowden, in een lange lijst van aanvallen op de vrijheid van meningsuiting in westerse landen,” vertelde Jacques Sapir, directeur van studies aan de School for Advanced Studies in the Social Sciences (EHESS) in Parijs, aan Sputnik.

◻️ Enkele dagen nadat hij voormalig president Donald Trump had gesteund, bekritiseerde Robert F. Kennedy Jr. Durovs arrestatie als een aanval op de vrijheid van meningsuiting voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

◻️ Kim Dotcom, Duitse activist en zakenman, waarschuwde dat “de repressie tegen de vrijheid van meningsuiting escaleert.”

Chantage

◻️ “Het zou me niet verbazen als ze Telegram in handen zouden proberen te krijgen, een deal met Telegram zouden sluiten en zouden zeggen: nou, we laten je vrij, jij geeft ons een prijs en misschien kunnen we je kopen,” zei Angelo Giuliano, politiek analist in Hongkong.

◻️ Het echte doel van Durovs arrestatie is om hem te chanteren “om een ​​achterdeur naar Telegram te openen in ruil voor zijn vrijheid,” vertelde onderzoeksjournaliste Lucy Komisar aan Sputnik. Het is onderdeel van een poging “om de controle over de platforms van het internet die standpunten toestaan ​​die het collectieve Westen uitdagen, te verscherpen,” voegde ze toe.

◻️ Social media influencer Mario Nawfal beweerde dat “de VS Telegram beter wilde controleren.”

Concurrentie met WhatsApp

“Er is WhatsApp en er is Telegram. De laatste tijd heeft Telegram WhatsApp verslagen. Dus dit is een normale reactie van de Amerikaanse eigenaren van [WhatsApp] om een ​​concurrent uit te schakelen met behulp van politieke motivatie, alleen via Frankrijk,” Valentin Makarov, president van de Russoft-associatie, vertelde Sputnik.

Middelen om de aandacht af te leiden

◻️ Durov is gearresteerd omdat het Westen de controle verliest over zijn vermogen om “oorlog in een ver land te rechtvaardigen,” tweette de zwarte conservatieve mediapresentatrice Candace Owens.

◻️ Durov riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf “omdat hij weigerde inhoud te censureren namens de globalistische oligarchie en hun oorlogsmachine,” postte de Italiaanse filmproducent Robin Monotti op X.

Russofobie

“Hij is Russisch, al onze gemeenschappelijke vijanden zijn onvoorspelbaar en gevaarlijk van een ander bloed,” zei de vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev. “Absoluut niet Musk of Zuckerberg (die overigens actief samenwerkt met de FBI). Durov moet eindelijk begrijpen dat het vaderland, net als de tijd, niet gekozen is…”

“Ik heb Durov ooit gevraagd waarom hij niet wilde samenwerken met wetshandhavingsinstanties bij ernstige misdaden. “Dit is mijn principiële standpunt”, zei hij. “Dan zullen er in elk land ernstige problemen ontstaan”, vertelde ik hem,” voegde Medvedev toe.

error: Kopiëren mag niet!