SWM start aanleg hoofdbuis in district Nickerie

Het  Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zet grote stappen in de ontwikkeling van de waterinfrastructuur in het district Nickerie. Na de succesvolle aanleg van waterleidingbuizen in Henar Post Utrecht, is het startsein gegeven voor de aanleg van een nieuwe hoofdbuis op de Larecoweg en Post Utrecht 1 en 2, nabij de Maratakkarivier (Wageningen).

In aanwezigheid van onder andere SWM-directeur Clifton Lienga, en districtscommissaris Senrita Gobardhan en diverse genodigden, vond de ceremoniële start zaterdag plaats. Voorafgaand aan de feitelijke start van de werkzaamheden spraken de genodigden de aanwezigen toe. Alle sprekers benadrukten het belang van schoon en gezond drinkwater voor de gemeenschap.

Buurtbewoonster mevrouw Soerdjbalisingh, die aanwezig was bij de ceremonie, uitte haar blijdschap over het project: “Ik ben ontzettend blij en dankbaar. Na 30 jaar zal er eindelijk water uit de kraan komen”, verklaarde zij. 

Na de toespraken gaven Gobardhan en Lienga het officiële startsein voor de aanleg van de nieuwe hoofdbuis. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in de verbetering van de watervoorziening voor de inwoners van Nickerie.

De uitbreiding van het waterleidingnetwerk in Nickerie is een onderdeel van SWM’s bredere strategie om toegang tot schoon drinkwater in het hele land te garanderen. Met de aanleg van de nieuwe hoofdbuis zal een groot deel van de gemeenschap in de nabije toekomst kunnen profiteren van betrouwbaar en schoon drinkwater.

error: Kopiëren mag niet!