Plannen voor toekomstige koffieplantage in Suriname geannuleerd

Een groep bekende investeerders heeft zijn plannen om een grootschalige koffieplantage in Suriname op te zetten, stopgezet. Deze groep, met succesvolle investeringen in andere landen, bezocht meerdere potentiële plantagelocaties en beoordeelde essentiële factoren zoals toegangswegen, watervoorziening, bodemgesteldheid en benodigde ontbossing. 

Bij veel locaties zou ontbossing nodig zijn, vaak van secundair en zelfs primair woud, wat ze absoluut wilden vermijden.

De investeerders bestudeerden ook de beschikbaarheid van lokale landbouwers, arbeidskrachten, veiligheid tegen diefstal en politieke stabiliteit. Daarnaast vormden klimatologische invloeden, waaronder het risico van overstromingen en te lange droge periodes, een extra belemmering door de gebrekkige waterhuishouding.

Hoewel de groep intensief onderzoek deed en overlegde met overheden, ambassades, onderwijsinstellingen, NGO’s en lokale ondernemers, concludeerde zij dat de huidige omstandigheden het project onhaalbaar maken. 

Dit besluit geeft inzicht in de eisen van serieuze landbouwinvesteerders en toont aan dat Suriname momenteel niet voldoet aan deze vereisten.

error: Kopiëren mag niet!