Oorden maken zich op voor drukke vakantieperiode

Diverse vakantieoorden maken zich op voor een drukke periode de komende tijd. Met het sluiten van de meeste scholen breekt een moment van vakantie aan waarin vooral jongeren veelal ‘buiten de stad’ willen gaan. Oorden in de districten Para en Brokopondo zijn het populairst. Daarnaast trekken mensen ook naar Nickerie en ‘Tapsey,’ de gebieden langs de Boven-Surinamerivier. 

“Ik heb lang gewacht om te gaan zwemmen, het is verschrikkelijk warm en de stad, hopelijk kan ik gaan genieten in het lekker zwart water”, zo stelt de 19-jarige Amisha K. tegenover Dagblad Suriname. “In de vakantie gaan we altijd buiten de stad, soms overnachten we ook. Ik kijk ernaar uit om ook dit jaar te gaan. De meeste plekken zijn al gereserveerd”, zegt Vanity J.

Inmiddels hebben 30 exploitanten van recreatieoorden in het district Para toestemming en goedkeuring ontvangen om te opereren van het lokale commissariaat. “Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden gegaan en er is voldoende bewezen dat zij de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen”, aldus het Burger Informatie Centrum Para.

“Goedgekeurde recreatieoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards, bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van het zwemwater aangeven en hygiënisch verantwoorde voorzieningen. De oorden in Para die hun deuren mogen openhouden zijn:

error: Kopiëren mag niet!