Minister Ramdin: “Onderhandelingen met verschillende categorieën vakbonden zullen voor overheid dezelfde uitkomst hebben”

De onderhandelingen die de overheid momenteel voert met de verschillende categorieën overheidsvakbonden zullen een en dezelfde uitkomst hebben. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), voorzitter van de clusterministers die ondersteunt door het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (OO) onderhandelingen voert met overheidsvakbonden, benadrukt dat het niet de bedoeling is van de overheid om verschillende afspraken te maken met de verschillende groepen overheidsvakbonden. Anders zal de overheid steeds weer moeten gaan onderhandelen.  

Ramdin zegt dat het voor de overheid handiger zou zijn geweest indien de vakbonden als eenheid zouden optreden. De overheid heeft nu met verschillende gesprekspartners te maken. Daar heeft het op zich geen problemen mee, maar de uitkomst van de onderhandelingen zal dezelfde zijn, zo benadrukt de minister. 

Op de persconferentie van de regeringsraad vorige week had de bewindsman het over drie verschillende categorieën vakbonden. Hoewel hij ze niet specifiek bij naam noemt, is het bekend dat het gaat om de Veiligheidsbonden, de Onderwijsbonden en CLO in Ravaksur verband.

Over de eisen van de vakbonden zei minister Ramdin vorige week dat de overheid momenteel gewoonweg geen geld heeft om de salarissen te betalen die men verwacht. De verdiencapaciteit van de overheid is niet van dien aard om dat te kunnen. Als samenleving wordt er nog veel te weinig verdiend. Dat is de realiteit die men aan de dag moet leggen. De overheid is wel bereid om in de toekomst, wanneer er wat meer financiële ruimte ontstaat, afspraken te maken met de vakbonden, aldus de minister.

De loonbesprekingen met Ravaksur+plus worden deze week voortgezet. Minister Ramdin hoopt dat tot finale afspraken zal worden gekomen.

Ondertussen is bekend geworden van de veiligheidsbonden, met name de Politiebond, de Bond van Penitentiaire Ambtenaren en die van de Beveiliing- en Bijstandsdienst, dat zij woensdag afzonderlijk een ledenvergadering zullen beleggen. De kwestie van de loononderhandelingen met de overheid staat als hoofdpunt op de agenda.

error: Kopiëren mag niet!