Luchtvaartmaatschappijen verplaatsen overvluchten van Iran naar Afghanistan

Door Ninian Carter
23 augustus 2024 – Commerciële luchtvaartmaatschappijen beginnen over Afghanistan te vliegen in plaats van over Iran, het luchtruim dat nu als gevaarlijker wordt beschouwd vanwege de vijandelijkheden met Israël, waaronder raketaanvallen en moorden.

Commerciële passagiersluchtvaartmaatschappijen, waaronder Singapore Airlines, British Airways, Lufthansa, Turkish Airlines, Thai Airways, Air France-KLM en anderen, zijn begonnen over Afghanistan te vliegen in plaats van over Iran, dat ze nu als gevaarlijker beschouwen.

Drie jaar geleden, toen de Taliban Afghanistan overnamen, stopten luchtvaartmaatschappijen met vliegen over het land, omdat ze het gevaarlijk vonden.

Nu de vijandelijkheden tussen Israël en Iran op het kookpunt zijn, zijn sommige grote luchtvaartmaatschappijen teruggegaan naar het overvliegen van Afghanistan, waar geen luchtverkeersleiding is. Piloten wordt echter geadviseerd om boven 32.000 voet te blijven, waar grond-luchtwapens als minder effectief worden beschouwd.

Volgens de vluchtvolggroep Flightradar24 begonnen de wijzigingen in het vluchtplan medio april tijdens raket- en droneaanvallen tussen Iran en Israël, maar de belangrijkste groei begon na de moord op hooggeplaatste leden van Hamas en Hezbollah eind juli.

De luchtvaartindustrie is terecht voorzichtig en oplettend voor Malaysian Airlines-vlucht MH17 die in 2014 boven Oekraïne werd neergeschoten.

Luchtvaartmaatschappijen staan ​​onder druk om geld te besparen op brandstof op vluchten tussen Europa en Azië nadat Rusland zijn overvliegroutes sloot na de invasie van Oekraïne in 2022.
Send feedback
Side panels
History
Saved

error: Kopiëren mag niet!