KPS waarschuwt weer: voorzichtigheid en alertheid geboden bij pinnen

Het is gebleken dat het enige tijd stil was na de aanhouding van twee skimmers, door de politie/ Sinds 19 augustus worden echter weer frequent aangiftes bij de politie geregistreerd door burgers die aangeven geld te zijn kwijtgeraakt zonder dat zij dat hebben gepind bij een geldautomaat. De politie doet daarom een dringend beroep op de samenleving, mede vanwege de einde maand stortingen, extra voorzichtig te zijn bij het pinnen.

De samenleving wordt gevraagd om bij het pinnen van geld vooral de  navolgende tips in acht te nemen:

โ€ข๐—ž๐—ถ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—น๐—ผ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ: Pin bij voorkeur binnen, op een goed verlichte plek en notabene bij een druk bezochte ATM. Vermijd vooral afgelegen of donkere ATM locaties.

โ€ข๐—Ÿ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‚๐˜„ ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด: Scan uw omgeving voordat u begint met pinnen. Zijn er mensen in de buurt die verdacht lijken?

Zo ja, kies dan absoluut een andere ATM locatie.

โ€ข๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—”๐—ง๐— : Controleer de ATM op beschadigingen of vreemde apparaten.

Skimmingapparaten kunnen  bijvoorbeeld lijken alsof ze bij de ATM horen.

โ€ข๐—š๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป: Bedek het toetsenblok met uw vrije hand terwijl u uw pincode intoetst. Dit maakt het voor anderen moeilijker om uw code te zien.

โ€ข๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป: Laat niemand helpen bij het pinnen. Ook niet als ze vriendelijk lijken.

๐—ง๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป

๐—ก๐—ฒ๐—ฒ๐—บ ๐˜‚๐˜„ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ: Haast u niet bij het pinnen. Neem de tijd om alles goed te controleren.

๐—ง๐—ฒ๐—น ๐˜‚๐˜„ ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฑ: Tel uw geld altijd meteen nadat u het hebt opgenomen.

๐—•๐—ฒ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜‚๐˜„ ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ๐˜€: Stop uw pinpas meteen terug in uw portemonnee of tas.

๐—ก๐—ฎ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‚๐˜„  ๐—”๐—ง๐—  ๐—ฏ๐—ผ๐—ป: Verwijder altijd uw ATM bon. Gooi het niet zomaar op de grond.

๐—•๐—น๐—ผ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‚๐˜„ ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€: Als u uw pinpas kwijtraakt of misbruik vermoedt, blokkeer het dan meteen.

๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜‚๐˜„ ๐—ฏ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ถ๐—ณ๐˜ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—บ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ด; indien mogelijk via mobile banking app van uw bank.

Bij verdachte transacties neem altijd onmiddellijk contact op met uw bank

error: Kopiรซren mag niet!