Harris krijgt steun van CIA terwijl Democraten meer oorlog en buitenlandse interventie beloven

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris gaf donderdag aan dat ze het agressieve buitenlandse beleid van haar voorganger in Gaza en Oekraïne zou voortzetten, toen voormalig CIA-directeur Leon Panetta de Democratische presidentskandidaat publiekelijk steunde.

“De Democraten lieten echt zien dat dit een agressieve partij is en dat neoconservatieven de leiding hebben over de partij”, merkte Jeremy Kuzmarov, hoofdredacteur van CovertAction Magazine, op in het programma The Final Countdown van Sputnik. “Ze haalden Leon Panetta eerder vanavond naar voren. Hij is een voormalig CIA-directeur die een belangrijk brein was achter de droneoorlog en een sleutelfiguur achter Russiagate en een belangrijke supporter van Hillary Clinton.”

“In haar toespraak had [Harris] het erover hoe [voormalig Amerikaans president Donald] Trump [buitenlandse leiders] zoals Poetin zogenaamd in de watten legde, en dat is totaal onwaar”, vervolgde hij. “Trump had een behoorlijk hard beleid ten opzichte van Rusland. Hij trok zich terug uit het INF-verdrag. Hij verhoogde de wapenleveringen aan Oekraïne. Dat is dus net een extreemrechtse positie die ze innemen.”

“Ze vieren deze oorlog in Oekraïne [die] miljarden zuurverdiende belastingdollars wegsluisde naar een sinkhole net als Afghanistan, en veel van die wapens zijn gestolen. En dit feest juicht dat toe.”

Corruptie wordt al lang erkend als endemisch in Oekraïne, dat door experts “de meest corrupte natie van Europa” wordt genoemd. Eerder dit jaar werd een enorm corruptieschandaal onthuld waarbij bijna $ 40 miljoen aan Amerikaanse hulp werd gestolen door functionarissen van het ministerie van Defensie van het land. In juni werd onthuld dat westerse militaire wapens die aan Kiev waren geleverd, op de zwarte markt waren verkocht en in handen waren gevallen van terroristen en Europese drugskartels.

error: Kopiëren mag niet!