De aanvallen van Israël zijn nu onderdeel van ‘dagelijks’

“Dus, hier in Libanon, wat er gebeurt is […] dat deze aanvallen onderdeel worden van bijna het dagelijks leven, en dit is iets vreselijks om te zeggen, eerlijk gezegd. Maar, alles zit in een wachtpatroon en Israël blijft maar proberen te prikken, toch? Om te prikken naar Hezbollah, om te prikken naar Hamas, om te prikken naar Fatah, wat betekent dat Fatah in feite hun bondgenoten zijn,” zei Esteban Carrillo, een Ecuadoriaanse journalist en redacteur van The Cradle gevestigd in Beiroet, die sprak met Sputnik’s The Backstory.

Khalil al-Maqdah, een hoge functionaris van de Palestijnse Fatah-beweging, werd naar verluidt gedood door een Israëlische luchtaanval in de Zuid-Libanonese stad Sidon op woensdag, de eerste directe aanval op een Fatah-lid sinds het conflict in Gaza voor het eerst uitbrak in oktober.

“De Al-Aqsa Martelarenbrigade, de gewapende vleugel van Fatah, vecht wel degelijk tegen de Israëlische bezetting. Maar de politieke kant van Fatah, geleid door de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, staat heel dicht bij Israël. Dat is al jaren zo.”

Israël beweerde dat Maqdah samenwerkte met de Iraanse Revolutionaire Garde om wapens en geld over te dragen aan militanten op de Westelijke Jordaanoever. Maar het senior Fatah-lid Tawfiq Tirawy bekritiseerde de aanval als “nog meer bewijs dat Israël een grootschalige oorlog in de regio wil ontketenen”, zo meldde een anti-oorlogskanaal in de VS.

“Zelfs met de sonische knallen die deze Israëlische gevechtsvliegtuigen dagelijks over de stad laten vliegen, in feite een poging om dit soort psychologische oorlogsvoering te voeren. Ze worden gewoon onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. En ik denk dat dit een van de meest verbazingwekkende dingen is over dit land, over Libanon die ik heb geleerd, is dat de mensen niet bang zijn. Weet je, ik zou hier in Libanon niemand bang noemen. En ik weet zeker dat mensen op de Amerikaanse, Canadese of Britse ambassade bang zijn’, legde de journalist uit.

error: Kopiëren mag niet!