Zeker 18 werknemers gedood door explosie en brand in farmaceutische fabriek in India

Een grote explosie veroorzaakte een brand in een farmaceutische fabriek in Zuid-India, waarbij minstens 18 werknemers omkwamen, meldde de politie donderdag.

Het dodental steeg van 15 toen drie van de 40 gewonden bij de brand woensdag in de chemische reactor van de fabriek in de staat Andhra Pradesh donderdag in het ziekenhuis overleden, zei politieagent M. Deepika, eraan toevoegend dat sommige van de gewonden in kritieke toestand verkeerden.

Het persbureau Press Trust of India meldde verontrustende beelden van de huid van verschillende werknemers die afbladderden.

Ambulances brachten hen naar het ziekenhuis.

Ambtenaren vermoeden dat de brand werd veroorzaakt door een elektrische storing in de fabriek, volgens mediaberichten. De staatsautoriteiten hebben een onderzoek bevolen.

De explosie vond plaats bij het bedrijf Escientia in het district Anakapalle. De fabriek ligt ongeveer 350 kilometer ten noordoosten van Amaravati, de hoofdstad van Andhra Pradesh. Het 5 jaar oude bedrijf produceert tussenproducten en actieve farmaceutische ingrediënten.

error: Kopiëren mag niet!