Hersengestuurde arm biedt hoop aan geamputeerden

Door Ninian Carter
22 augustus 2024 – De nieuwe Atom Touch-prothesearm lijkt uit een Hollywood-sci-fi-film te komen en stelt gebruikers in staat om bewegingen en zelfs individuele vingers te besturen met hun gedachten.

Atom Limbs, een Californisch roboticabedrijf, heeft de Atom Touch-prothesearm aangekondigd: de eerste in zijn soort met individuele vingerbesturing.

De ledemaat lijkt uit een Hollywood-sci-fi-film te komen en maakt gebruik van een niet-invasieve verbinding met de drager, bekend als elektromyografie, waarmee ze bewegingen kunnen besturen met hun hersenen om te bedenken hoe ze moeten bewegen.

Volgens de Amputee Coalition leven er alleen al in de VS meer dan vijf miljoen mensen met ledemaatverlies, waarbij de meeste huidige prothesearmen bestaan ​​uit afzonderlijke elleboog-, pols- en handcomponenten van verschillende leveranciers.

De Atom Touch is een hele armeenheid (tot aan de schouder), met een batterij en computer in de onderarm.

Het apparaat zal klinische testen ondergaan en door de FDA worden goedgekeurd en binnen de komende 12 tot 18 maanden op de markt komen. De kosten bedragen ongeveer $ 25.000,-, net zoveel als de momenteel door het lichaam aangestuurde prothetische haken.

error: Kopiëren mag niet!