Harris belooft “altijd op te komen voor Israëls recht om zichzelf te verdedigen”

“Laat me duidelijk zijn … Ik zal altijd opkomen voor Israëls recht om zichzelf te verdedigen en ik zal er altijd voor zorgen dat Israël de mogelijkheid heeft om zichzelf te verdedigen,” zei de Amerikaanse vice-president.

“De omvang van het lijden [in Gaza] is hartverscheurend,” gaf Harris toe, bewerend dat de regering-Biden “eraan werkt om deze oorlog te beëindigen,” en ervoor zorgt dat “het Palestijnse volk zijn recht op waardigheid, veiligheid, vrijheid en zelfbeschikking kan realiseren.”

Toch zijn het de Verenigde Staten die het verzoek van Palestina voor volledig lidmaatschap van de Verenigde Naties tijdens een stemming in de VN-Veiligheidsraad op 18 april hebben gevetood, en daarmee de Palestijnse staat hebben geweigerd te erkennen en de Palestijnen “hun recht op waardigheid, veiligheid, vrijheid en zelfbeschikking” hebben ontzegd.

Harris greep ook de kans aan om de ontkrachte wreedheidspropaganda over massaverkrachtingen die naar verluidt op 7 oktober zijn gepleegd, te herhalen. Dergelijke beweringen zijn herhaaldelijk onderzocht en bleken niet te worden ondersteund door bewijs.


error: Kopiëren mag niet!