Zorgpersoneel ziekenhuizen voert actie tegen Volksgezondheid bij Kabinet van de Vicepresident

Zorgpersoneel van ziekenhuizen voerde woensdag 21 augustus,actie voor het Kabinet van Vicepresident Ronnie Brunswijk. De actie was gericht op de uitbetaling van de overbruggingstoelage.

Vicepresident Brunswijk verklaarde dat er verwarring bestond over het doel van hwt protest, namelijk of het om de overbruggingstoelage of om loonsverhoging ging.

Volgens Brunswijk was afgesproken dat zorgmedewerkers tijdelijk een overbruggingstoelage zouden ontvangen totdat definitieve loonsverhogingen werden afgesproken. Echter, het niet uitbetalen van deze toelage in juli veroorzaakte kwaad bloed onder het personeel, wat leidde tot de actie.

De vicepresident benadrukte dat investeringen in zorgpersoneel cruciaal zijn en dat medewerkers beter betaald moeten worden om te voorkomen dat zij vertrekken naar beter betalende banen. Hij stelde dat zorgpersoneel als strategische groep beschouwd moet worden en boven het minimumloon moet verdienen.

Hoewel er al lange tijd discussies zijn over strategische groepen binnen de overheid, blijven concrete resultaten uit.

Brunswijk benadrukte ook, dat de huidige regering prioriteit geeft aan volksgezondheid, onderwijs en veiligheid, maar dat consistente beleidsuitvoering nodig is om problemen op te lossen. De vicepresident pleitte voor een duidelijk beleid en betere communicatie tussen de overheid en zorgpersoneel om toekomstige problemen te voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!