Venezuela neemt “anti-NGO-wet” aan die pogingen om slachtoffers te helpen en mensenrechten te verdedigen bestraft

De Venezolaanse Nationale Assemblee heeft de “Wet voor de Controle, Regularisatie, Operaties en Financiering van Niet-Gouvernementele en Verwante Organisaties” aangenomen, beter bekend als de “anti-NGO-wet”, in een voortdurende poging om mensenrechten- en maatschappelijke organisaties in het land aan te pakken.

Ana Piquer, directrice Amerika’s bij Amnesty International, reageerde als volgt:

“De ‘anti-NGO-wet’ schendt op flagrante wijze de vrijheid van vereniging en het recht om deel te nemen aan publieke aangelegenheden, naast andere rechten. Het markeert opnieuw een hardhandig optreden van de regering van Nicolás Maduro tegen degenen die vechten voor mensenrechten in Venezuela. Deze wet brengt het bestaan ​​en functioneren van gemeenschaps-, humanitaire en mensenrechtenorganisaties in gevaar met zijn dubbelzinnige artikelen, die gebruikt kunnen worden om buitensporig zware straffen op te leggen en zelfs organisaties massaal te verbieden.”

Net als andere wetten die zijn ontworpen om de burgerruimte te onderdrukken, past deze wet duidelijk binnen een beleid van repressie door de Venezolaanse autoriteiten, aldus Amnesty International.

error: Kopiëren mag niet!