Vakantiescholen: “Nieuwe educatieve dingen leren en niet alleen aan een tablet of telefoon zitten”

Vakantie is de periode waar veel kinderen naar uitkijken, vooral na een druk schooljaar. Hoewel de vakantie een tijd van ontspanning is, rijst voor veel ouders de vraag hoe ze hun kinderen gedurende deze periode zowel kunnen vermaken als blijven stimuleren met educatie. 

Summer school 

Vakantiescholen ofwel summerschools zijn tegenwoordig enorm populair en bieden een alternatief aan ouders met educatieve programma’s voor kinderen tijdens de vakantie. Deze programma’s, vaak georganiseerd door verschillende educatieve organisaties, bieden kinderen de kans om tijdens de vakantie op een speelse manier te blijven leren.

Ze richten zich vaker op leuke thema’s die vaak buiten het reguliere schoolprogramma vallen, zoals natuur, biologie en nieuwe technologische ontwikkelingen. Door middel van interactieve spelletjes en creatieve opdrachten krijgen kinderen de kans om hun kennis te verbreden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen buiten de schoolbanken. 

Voordelen vakantieschool

Een Nederlands onderwijsbureau ‘Dit is wijs’ bevestigt de voordelen van vakantiescholen; ze bieden kinderen unieke activiteiten zoals creatieve workshops, sport en wetenschap, die niet altijd op school beschikbaar zijn; het helpt kinderen nieuwe talenten te ontdekken; kinderen krijgen de kans om met leeftijdsgenoten te socializen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Bovendien kan een vakantieschool kinderen ook beter voorbereiden op het nieuwe schooljaar. 

Nieuwe educatieve dingen leren 

Een moeder, C.S., van twee jonge kinderen, die momenteel een vakantieschool bezoeken, vertelt aan Dagblad Suriname: “Ik wil dat mijn kinderen nieuwe educatieve dingen leren en niet alleen op hun tablet of telefoon zitten. Bij de vakantieschool zijn ze een paar uur op een dag bezig met iets anders en komen ze in contact met andere kinderen.”

Motivatie en zelfvertrouwen 

Ze geeft verder aan, dat haar kinderen al gemotiveerd zijn voor de school en een zekere mate van zelfvertrouwen hebben ontwikkeld. Ze vinden het wel heel leuk en gaan er vol enthousiasme naar de vakantieschool. 

Kosten

Op de vraag of vakantiescholen betaalbaar zijn, antwoordt C.S.: “Ik vind van wel, SRD 175 per keer, inclusief materiaal, vind ik betaalbaar.” Deze prijs lijkt redelijk gezien het brede aanbod aan activiteiten en het gebruik van materialen. “”Door de vakantieschool hebben ze extra dingen geleerd en gezien”, geeft de ouder aan.

SD

error: Kopiëren mag niet!