NAVO-staten treuzelen met wapenleveringen aan Oekraïne – rapport

Meerdere NAVO-staten slagen er niet in hun royale militaire hulpbeloften aan Oekraïne na te komen, meldde Bloomberg.

De toezeggingen die tijdens de top van de alliantie in juli zijn gedaan, waaronder de snelle levering van door de VS gemaakte Patriot-luchtdoelraketsystemen aan het regime in Kiev, zullen naar verwachting niet in de herfst worden nagekomen, zo onthulden bronnen die door het medium worden aangehaald.

De VS, Duitsland en Roemenië beloofden elk een Patriot-systeem te sturen, Nederland en anderen zouden Patriot-onderdelen leveren om een ​​batterij te assembleren, terwijl Italië Oekraïne een SAMP-T-luchtverdedigingssysteem beloofde.

De vertraagde levering van militaire hulp bracht een ontevreden Volodymyr Zelensky ertoe zijn NAVO-begunstigers openlijk te berispen. Terwijl hij hen terechtwees omdat ze de levering van wapenleveringen niet hadden versneld, wees hij met name de VS, het VK en Frankrijk aan als schuldigen.

Rusland waarschuwt voortdurend dat wapenleveringen aan Oekraïne alleen maar tot een verdere escalatie van het conflict leiden, terwijl het Russische leger het kostbare NAVO-materieel tot schroot verwerkt.

error: Kopiëren mag niet!