Meer financiële middelen vanuit de regering voor studenten 

De recente aankondiging van extra financiële steun voor studenten in Suriname is met enthousiasme ontvangen. In een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname gaven verschillende studenten aan dat ze via diverse media hebben vernomen van de beschikbare financiële middelen die te verkrijgen zijn bij de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB).

Hoewel niet alle opleidingen toegang hebben tot de nieuwe leenmogelijkheden, wordt deze stap als een belangrijke ontwikkeling gezien. Helaas zijn studenten die verbonden zijn aan particuliere instellingen vooralsnog uitgesloten van deze leningen.

Veel studenten die niet voor particuliere scholen kiezen, behoren vaak tot de minder welgestelde groepen. De keuze voor een particuliere opleiding wordt vaak ingegeven door de noodzaak om in vreemde valuta aanzienlijke bedragen te betalen.

Angela W., een studente aan een particuliere school die haar eigen opleiding bekostigt, vertelt dat ze hoopt dat alle opties uiteindelijk voor iedereen beschikbaar zullen komen. “De reguliere financiering voor mijn opleiding verloopt via het NOB en tot nu toe gaat dat goed”, zegt ze. 

Toch hoort ze van bekenden dat het aanvragen van financiële steun niet altijd soepel verloopt. Volgens Angela komt dit door verschillende redenen, maar ze blijft optimistisch dat de situatie zal verbeteren.

Met de nieuwe financiële steunmaatregelen hopen veel studenten dat hun educatieve toekomst iets rooskleuriger wordt, vooral voor degenen die nu nog buiten de boot vallen.

error: Kopiëren mag niet!