Hooggerechtshof India richt taskforce voor veiligheid op na verkrachting en moord op arts

Het Hooggerechtshof van India heeft een nationale taskforce van artsen opgericht om aanbevelingen te doen over veiligheid op de werkplek na de verkrachting en moord op een stagiaire in een staatsziekenhuis, die leidde tot landelijke protesten.

Het Hof, dat de zaak zelfstandig behandelde, zei dinsdag dat het panel van artsen werd opgericht om richtlijnen op te stellen voor de veiligheid en bescherming van medisch personeel in het hele land. Het gaf de taskforce de opdracht om binnen drie weken een tussentijds rapport in te dienen en binnen twee maanden een eindrapport.

India is woedend over de aanval en moord op de 31-jarige stagiaire in een staatsziekenhuis in de oostelijke stad Kolkata, de misdaad die opnieuw seksueel geweld tegen vrouwen in het land aan het licht brengt.

Haar bebloede en mishandelde lichaam werd op 9 augustus gevonden. “Het beschermen van de veiligheid van artsen en vrouwelijke artsen is een kwestie van nationaal belang en een beginsel van gelijkheid. De natie kan niet wachten op een nieuwe verkrachting om stappen te ondernemen,” zei opperrechter Dhananjaya Yeshwant Chandrachud.

error: Kopiëren mag niet!