Banken schakelen over op internetbanking voor betaling van inschrijfgelden scholen

Sommige particuliere banken hebben aangekondigd dat het betalen van inschrijfgelden en materiaalkosten voor onderwijsinstellingen voortaan alleen nog mogelijk is via internetbanking. Deze maatregel betekent dat contante stortingen, een populaire methode onder veel ouders en studenten, definitief tot het verleden behoren.

De overstap naar exclusieve online betalingen via internetbanking is een logische stap in het digitaliseringsproces. De wachtrijen voor contante stortingen bij filialen werden steeds langer en leidden tot diverse uitdagingen, vooral tijdens piekperiodes zoals aan het begin van het academische jaar.

Toch roept de beslissing vragen op, vooral bij degenen die niet vertrouwd zijn met online bankieren.

Student Marshall H., die zelf 2 kinderen heeft die ook schoolgaand zijn, geeft het volgende te kennen aan de redactie van Dagblad Suriname.  

“Er is geen rekening gehouden met mensen die geen internetbanking hebben, het voelt alsof we gedwongen worden om ons aan te passen aan een systeem waar we geen ervaring mee hebben.”

Aan deze groep worden aldus Marshall weinig alternatieven geboden. 

De maatregel heeft gemengde reacties opgeroepen. Sommige burgers verwelkomen de efficiëntie van het nieuwe systeem, terwijl anderen zich zorgen maken over de toegankelijkheid. “Met de overgang naar een volledig digitaal betaalsysteem voor inschrijfgelden en materiaalkosten zetten de banken een belangrijke stap in de modernisering van hun diensten, maar de vraag blijft hoe deze veranderingen zullen uitpakken voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving.”, zegt Marshall afsluitend in het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!