“De prijzen van enkele levensmiddelen in de winkel zijn wel gezakt, maar de compensatie wordt wel heel zwaar teruggenomen”, zegt een veouw in gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, die haar inkopen aan het doen is in een winkel.
“Je kan nu op het nippertje je inkopen doen, maar het geld wordt toch op één of andere manier van je weggehaald. Je geld heeft aan het eind toch geen waarde”, benadrukt de vrouw.
Een man in de winkel zegt dat hij vaak de bedragen vergelijkt met valuta en de wisselkoers. “Goed bekeken zijn enkele producten wel goedkoop, maar er zijn er toch ook heel wat die overdreven duur zijn. Voordat ik iets koop, zet ik het bedrag eerst in valuta om, om te kijken of ik veel uitgeef. Maar uiteindelijk merk ik dat het geld heel snel opraakt. Als ik nu een 200 euro wissel om spullen te kopen en de vaste lasten waaronder stroom, water en internet betaal, haal ik het toch niet. Hoe redden andere mensen het? Dan verdienen zij niet eens 200 euro, net precies 100 of 125 euro”, stelt deze man.
Henk, die op een bepaald leeftijd is, geeft aan dat hij zijn hoofd boven water probeert te houden, maar geen last probeert te zijn.
“Ik kijk alleen wat er gebeurt, want als oudere kun je niet veel zeggen. Ik ga maar moeten kijken wat ik mij kan permitteren en als het boven mijn vermogen is, dan maar met rust laten. Ook al klagen wij als burgers, dan nog wordt er niets gedaan. Dus net als anderen hoop ik alleen, dans door op de muziek die maar afgespeeld wordt”, aldus Henk.
TM