Politieke tragiek: De onvergeeflijke fouten van de NDP

Mijn naam is Pedro en elke keer als ik de NDP’ers hoor zeggen dat ze lering hebben getrokken uit hun fouten en deze niet zullen herhalen, word ik kotsmisselijk. Dit zijn dezelfde mensen die de macht hebben gehad en het land naar de afgrond hebben geleid. Hun fouten hebben mijn gezinsleven geruïneerd, waarbij we volledig werden vernietigd door hun beleid.

Hoe denken ze dat te corrigeren? Weten ze dat 10 jaar wanbeleid gelijk staat aan 120 maanden, 3652,5 dagen, 87.660 uren, en 315.576.000 seconden van lijden en ellende? En dan durven ze niet alleen hun excuses aan te bieden, maar blijven ze ook actief in de politiek. In plaats van zich terug te trekken en het land in vrede achter te laten, gaan ze door met hun destructieve praktijken.

Het is gemakkelijk om ‘sorry’ te zeggen, maar wat koop ik daarvoor? Het is niet alleen een kwestie van woorden. De schade is onherstelbaar en de trauma’s blijven levenslang. Nog zieliger is de kleine groep mensen die deze politieke “rouwzittingen” bijwonen om naar deze verontschuldigingen te luisteren. Dit is bedroevend en toont hoe laag het bewustzijnsniveau over de echte gevolgen van het NDP-beleid is.

Het is schokkend dat sommigen mogelijk spoedig psychische hulp nodig hebben, omdat ze blijven luisteren naar degenen die hun leven professioneel hebben vernietigd. Deze mensen zijn zo onwetend of gehersenspoeld dat ze niet inzien welke verwoesting deze destructieve leiders hebben veroorzaakt.

Het is onacceptabel dat deze destructieve krachten zich achter ‘foutherstel’ verschuilen, terwijl het leed dat ze hebben veroorzaakt elke seconde, elke dag en elk jaar blijft voortbestaan. Het is een politiek drama dat het land teistert, en er lijkt geen einde aan te komen.

Pedro S.

Lelydorp, Suriname

error: Kopiëren mag niet!