Verdronken LBB-medewerker geborgen tijdens expeditie aan de Tapanahonirivier

Het lichaam van de vermiste ’s Lands Bosbeheer (LBB)-medewerker, de 45-jarige Milton T., is dinsdag 20 augustus geborgen, aldus bericht het Amazon Conservation Team Guianas (ACT Guianas). Milton was deelnemer aan een expeditie langs de Tapanahonirivier. Hij werd afgelopen zondag door de sterke stroming nabij het dorp Granbori meegevoerd.

Direct na het incident werd een zoekactie op touw gezet, waarbij maandag de hulp werd ingeroepen van 30 personen uit de omliggende dorpen Apetina, Godoholo en Granbori.

Het stoffelijk overschot zal binnenkort naar Paramaribo worden overgevlogen. 

De rangers van Apetina, in totaal 7, hadden al geruime tijd het plan opgevat om de haalbaarheid van een “remote” post te bemensen te Krin K’saba. Deze locatie is strategisch vanwege de mijnbouwactiviteiten die tot dat punt geconcentreerd zijn.  

De expeditie begon op 12 augustus en duurt tot 22 augustus, waarbij de rangers samen met collega’s van het ACT Guianas en een jachtopziener deelnemen aan het vliegen van drones, plaatsen van camera traps, opnemen van enkele boomsoorten die van belang kunnen zijn voor inkomsten, zo ook data verzamelen die ten behoeve van de toeristische activiteiten kunnen worden aangewend, aldus ACT Guianas in een bericht op Facebook.

error: Kopiëren mag niet!