Toerisme Maand te laat: Het Suriname Tourism Festival mist de boot

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) kondigt trots het Suriname Tourism Festival aan, dat maandag 26 augustus start, om de dag van toerisme op 27 september te vieren. Hoewel het initiatief nobel is, komt het een maand te laat. De vakantie in Suriname is al een maand ingegaan, en de timing lijkt daardoor volledig misplaatst.

Binnenlands toerisme zou juist moeten worden gepromoot in juni of begin juli, wanneer mensen hun vakanties plannen. Het organiseren van een toerismefestival aan het einde van augustus betekent dat velen hun vakantiebudget al hebben besteed en hun plannen hebben afgerond. De financiële voorbereiding en besluitvorming voor vakantie kost tijd; het impliceert nadenken en sparen.

Hoewel, nogmaals, de intentie achter het evenement lovenswaardig is, mist het doel door de late planning. Het had een groter bereik en effect kunnen hebben als het werd gehouden wanneer mensen nog in de vakantiestemming zijn en hun plannen maken. Het zou mensen de kans geven om zich voor te bereiden en geïnspireerd te raken om hun vakanties binnen Suriname te vieren.

error: Kopiëren mag niet!