Problemen militairen en ex-militairen  duren voort

De vakbond voor militairen, oorspronkelijk opgericht om de belangen van militairen te behartigen, bevindt zich al een geruime tijd in een periode van interne onrust.

De problemen waarmee militairen en ex-militairen al geruime tijd worstelen, lijken alleen maar te verergeren. Uit recente gesprekken met actieve en voormalige militairen blijkt dat er nog steeds onderhandelingen gaande zijn met het ministerie over de rechtspositie van militairen. Echter, de hoop op een snelle en effectieve oplossing lijkt tanende.

Interne bestuurlijke problemen bij vakbond

Het is duidelijk dat de interne verdeeldheid binnen de Vereniging Rechtspositie Militairen tussen de oude en nieuwe bestuursleden een negatieve invloed heeft op de slagkracht van de organisatie. De focus lijkt meer te liggen op interne machtsstrijd dan op het oplossen van de daadwerkelijke problemen van de militairen.

Deze interne spanningen hebben geleid tot een gebrek aan vertrouwen onder de leden. Velen vragen zich af of de vakbond nog wel in staat is om de belangen van militairen en ex-militairen effectief te behartigen. Een groot aantal militairen geeft aan weinig vertrouwen te hebben in de huidige koers van de vakbond. 

Het resultaat van deze interne ongemakken is dat de belangen van die groep militairen die aangesloten zijn,  niet voldoende worden beschermd. 

Militairen overwegen krijgsmacht te verlaten

Veel militairen overwegen hun carrière bij de krijgsmacht te beëindigen vanwege de algehele aanhoudende slechte situatie. Ze voelen zich in de steek gelaten.De roep om krachtige en daadkrachtige actie vanuit de leiding van de vakbond wordt steeds luider. De militairen vragen om een verenigde, effectieve organisatie die hun belangen serieus neemt en zich inzet voor concrete verbeteringen.

Of de vakbond in staat zal zijn om deze interne verdeeldheid te overwinnen en zich weer volledig te richten op het behartigen van de belangen van de militairen, blijft vooralsnog onzeker. Voor nu lijkt het alsof de toekomst van de militairen nog te bepalen blijft bij het Ministerie van Defensie.

error: Kopiëren mag niet!