VS dringt aan op wapenstilstand in Gaza terwijl dodental stijgt

De VS, Qatar en Egypte bemiddelen om een ​​wapenstilstandsdeal in Gaza veilig te stellen, aangezien het dodental van Israëls oorlog tegen Hamas de 40.000 passeert, waarvan 40 procent kinderen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft gezegd dat dit “waarschijnlijk de beste, misschien wel de laatste kans” is om een ​​wapenstilstandsdeal en vrijlatingsdeal voor gijzelaars in Gaza veilig te stellen.

Dhr. Blinken deed zijn uitspraken tijdens een ontmoeting met de Israëlische president Isaac Herzog op maandag tijdens zijn negende reis naar de regio sinds het begin van de oorlog in oktober.

De VS heeft optimisme geuit over een deal sinds de gesprekken vorige week in Doha werden hervat, maar Hamas zegt dat suggesties van vooruitgang een “illusie” zijn, met meningsverschillen over de vraag of Israëlische troepen zich volledig uit Gaza moeten terugtrekken, zoals Hamas volhoudt.

Verwacht wordt dat Blinken tijdens hun ontmoeting later op maandag druk zal blijven uitoefenen op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

error: Kopiëren mag niet!