Medewerker LBB op expeditie met team door sterke stroming verdwenen in Tapanahonirivier

Een medewerker van de dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) is zondagmiddag door een sterke stroming verdwenen in de Tapanahonirivier. Hij maakt deel uit van een expeditie om een baseline studie uit te voeren in Apetina, aldus wordt gemeld door het Amazon Conservation Team Guianas. 

“Een medewerker van de dienst ’s Lands Bosbeheer, die onze collega’s ondersteunde is door de sterke stroming in de Tapanahonirivier meegesleurd. De medewerker ondersteunde het team. Hij wilde de oversteek maken om het basiskamp te bereiken. De andere expeditieleden probeerden hem nog te redden. Echter zonder succes. De expeditieleden en dorpelingen zijn onmiddellijk een zoekactie gestart. De politie is hiervan op de hoogte gesteld en heeft de zoekactie ondersteund”, aldus ACT Guianas.

De rangers van Apetina, in totaal 7, hadden al geruime tijd het plan opgevat om de haalbaarheid van een “remote” post te bemensen te Krin K’saba. Deze locatie is strategisch vanwege de mijnbouwactiviteiten die tot dat punt geconcentreerd zijn.  

De expeditie begon op 12 augustus en duurt tot 22 augustus, waar de rangers samen met collega’s van het ACT Guianas en een jachtopziener zullen deelnemen aan het vliegen van drones, plaatsen van camera traps, opnemen van enkele boomsoorten die van belang kunnen zijn voor inkomsten, zo ook data verzamelen die ten behoeve van de toeristische activiteiten kunnen worden aangewend, aldus ACT Guianas in een bericht op Facebook.

error: Kopiëren mag niet!