Forse straffen in zaak drie verkoolde lijken in auto

Nadat de uitspraak in deze zaak tot tweemaal toe was uitgesteld, deed Kantonrechter Maureen Dayala maandag uitspraak. In deze zaak was tegen Yorinde W. in het Tweede Kanton een gevangenisstraf van 20 jaar geëist. In het Derde Kanton was tegen haar een gevangenisstraf geëist van 25 jaar.

De Kantonrechter achtte bewezen dat zij het voertuig van het slachtoffer Rohitas Sital (39) had aangewezen. In dit voertuig zaten ook Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). Hierna heeft de broer van Yorinde samen met onder andere de medeverdachten S. Elden en G. Roel de slachtoffers ontvoerd. 

Uit het onderzoek is ook gebleken dat Sital eigenlijk het doelwit was, maar dat de andere twee ook werden meegenomen.

Uit het onderzoek werd ook duidelijk dat de slachtoffers werden beschoten in de woning aan de Edmundstraat. Sital overleed ter plaatse, terwijl Cedric Tertullien en Shawn Stolk nog in leven waren. Ze werden afgevoerd naar Noordpolderdam en aldaar in het voertuig in brand gestoken. Cedric Tertullien en Shawn Stolk kwamen hierbij door verbranding en verstikking om het leven. 

De brandstof werd meegenomen in de auto van Yorinde. De rechter legde Yorinde in het Tweede Kanton een straf op van 20 jaar en in het Derde Kanton werd de eis van het Openbaar Ministerie verlaagd naar 20 jaar.

De kantonrechter achtte de moord op Sital niet bewezen tegen medeverdachten S. Elden en G. Roel. 

Elden is taxichauffeur en had een rit gereden. De Kantonrechter achtte ontvoering tegen deze twee verdachten bewezen en legde hen de maximumstraf voor dit feit op, namelijk 9 jaar. 

In deze zaak werden op 18 juli 2021 drie verkoolde lichamen aangetroffen in een Ford Ranger aan de Noordpolderdam ter hoogte van Leiding 8. Yorinde had eerder uit de doeken gedaan hoe het slachtoffer Sital drugs had weggenomen van haar broer en dat de drugs teruggehaald moesten worden. Daarvoor had haar broer  enkele mannen ingezet die Sital moesten ontvoeren. Uiteindelijk liepen zaken anders af en werden de slachtoffers beschoten, waarna de lichamen in de auto in brand zijn gestoken. De lijken werden aan hun handen en voeten gekneveld aangetroffen. 

Twee lichamen werden in de bak van het voertuig aangetroffen en één op de achterzitting. Vijf dagen later maakte de politie de identiteit bekend van de slachtoffers. 

error: Kopiëren mag niet!