Derde brug verwoest door Oekraïense troepen in Koersk

Door Jordi Bou
19 augustus 2024 – Oekraïne heeft gezegd dat het zijn doelen bereikt met zijn twee weken oude inval in de Russische regio Koersk nadat Moskou bevestigde dat Oekraïense troepen een derde brug hadden beschadigd na het aanvallen van twee andere bruggen die werden gebruikt om troepen te bevoorraden.

Oekraïense troepen hebben een derde brug over de rivier de Seym, nabij het dorp Karyzh in de regio Koersk in Rusland, aangevallen en beschadigd. De aanval zou de Russische militaire logistiek ernstig kunnen compliceren, aangezien Moskou probeert de Oekraïense inval in de regio af te weren.

President Volodymyr Zelensky zegt dat de aanval op de regio Koersk erop gericht is een bufferzone te creëren en de oorlogsmachine van Moskou uit te putten, meer dan twee jaar na de grootschalige invasie van Rusland.

Russische troepen boeken eveneens winst in het oosten van Oekraïne en hebben de afgelopen weken een reeks dorpen opgeëist. Lokale autoriteiten in Pokrovsk hebben families met kinderen dringend bevolen te evacueren, terwijl Russische troepen oprukken naar de oostelijke Oekraïense stad.

Kiev zei dat het meer dan 80 nederzettingen op 1.150 vierkante kilometer in Koersk had ingenomen sinds het op 6 augustus een verrassingsaanval over de grens lanceerde, de grootste invasie van Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog.

error: Kopiëren mag niet!