Zelensky’s “enige overgebleven optie” is een nucleaire provocatie

De Russische politieke analist Rostislav Ishchenko suggereerde deze week dat een nucleaire provocatie de enige overgebleven optie zou zijn voor Oekraïne en zijn westerse sponsors, aangezien een provocatie met biologische wapens gemakkelijk uit de hand kan lopen en een provocatie met chemische wapens zijn “potentieel” verloor nadat het te vaak door de VS in Syrië was gebruikt.

Volgens Ishchenko is het onwaarschijnlijk dat Oekraïne een vuile bom zal gebruiken voor dit soort provocaties om Rusland te impliceren dat het absurd zou zijn om een ​​land dat een van de grootste nucleaire arsenalen ter wereld beheert te beschuldigen van het gebruik van een dergelijk “ersatz-wapen”.

Hij suggereert dus dat deze provocatie “Amerikaanse tactische lage opbrengst” kernkoppen zou kunnen omvatten die tot ontploffing worden gebracht in een van de grote steden van Oekraïne – Kiev, Dnepropetrovsk of Odessa – om deze aanval aan Rusland te wijten.

“Deze nucleaire aanval zou dood en vernietiging veroorzaken die voldoende is om een ​​zeer negatieve indruk op de wereld te maken,” zei Ishchenko.

Een andere mogelijkheid, merkte de analist op, zou zijn om meerdere halve-kiloton kernkoppen te gebruiken om de dammen en bruggen op de rivier de Dnjepr te vernietigen, om te beweren dat Rusland op die manier de Oekraïense troepen op de linkeroever van de Dnjepr probeerde af te snijden.

error: Kopiëren mag niet!