Verdachte van diefstal meerdere gascilinders rond Sophia’s Lust aangehouden

De verdachte L.V. is maandag 12 augustus door leden van het Regeio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) ter zake diefstal aangehouden.

L.V. moet zich de afgelopen dagen samen met een voortvluchtige kompaan schuldig hebben gemaakt aan een reeks diefstallen van gascilinders in de omgeving van Sophia’s Lust. 

Nadat diverse aangiftes op het politiebureau Kwatta waren gedaan door benadeelden, werd het onderzoek overgedragen aan de recherche van Regio Midden die twee verdachten in beeld bracht.  De verdachte L.V. werd vervolgens door het RBT Paramaribo in de kraag gevat en overgedragen aan de onderzoeksunit. Ook het voertuig waarmee de gestolen cilinders werden vervoerd en een kniptang, waarmee hangsloten werden kapotgesneden, werden op L.V. aangetroffen en in beslag genomen.   

In de woning van verdachte L.V. stuitte de recherche ook op een aantal remote controles van tv’s en nieuwe verpakte telefoonhoezen, waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Het vermoeden bestaat dat hij en zijn kompaan meer op hun kerfstok moeten hebben. 

Bij één van de diefstallen werden de verdachten op heterdaad betrapt door de bewoner en terwijl zij weg renden, losten zij schoten op de bewoner.

Hangende het onderzoek is de verdachte L.V. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van zijn voortvluchtige kompaan wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!