Rozenstruik weer in de top-10 na dominante overwinning tegen thuisvechter in Perth, Australië

UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik heeft de weg omhoog in de zwaargewichtdivisie weer ingezet. Eerder dit jaar versloeg hij Shamil Gaziev al en in het Australische Perth was hij zaterdag thuisvechter Tai Tuivasa te machtig. Tuivasa stond als tiende geklasseerd op de ranglijst van zwaargewichten, waardoor de weg naar een nieuw topgevecht openligt voor ‘Bigi Boy’..

Nadat beide vechters in de eerste ronde elkaar wat aftastte, ontbrandde de partij in ronde 2 pas echt. ‘Bigi Boy’ had binnen no-time de juiste afstand gevonden en hij raakte Tuivasa voortdurend met low-kicks en enkele goede combinaties. De Australiër leek wat gefrustreerd te raken en ging meer risico nemen, maar dat bleek enkel in het voordeel van Rozenstruik. Nadat Tuivasa zichzelf blesseerde met een verkeerd geplaatste lage trap, lag de weg naar een overwinning open voor Rozenstruik.

Hoewel een knock-out vooraf in de lijn der verwachting lag, moest de jury alsnog beslissen na drie rondes. Twee juryleden kozen in het voordeel van Rozenstruik (30-27 en 29-28), maar Howie Booth besliste tot ieders verbazing vol overtuiging voor de thuisvechter: 30-27. Zijn besluit was niet van invloed op het resultaat, maar op social media werd al gauw schande gesproken van zijn vreemde beslissing. Booth werd verwijderd als jurylid.

error: Kopiëren mag niet!