PLT levert traumatherapeuten af aan de Surinaamse samenleving

Stichting Palither Suriname heeft zaterdag 17 augustus aan haar afgestudeerden van de opleiding PLT (Psychische en Lichamelijke Traumatherapie) het praktijkdiploma PLT uitgereikt.. 

Deze sinds 1998 zevende, anderhalf- jaar durende PLT-opleiding is tot stand gekomen in samenwerking met de post-hbo-opleiding RT Nederland, door tussenkomst van de grondlegger PLT dr. R.van der Maesen, en de Stichting Palither Suriname.

De uitvoering lag in handen van  het opleidingsteam PLT-7, bestaande uit de docenten:Cecilia Manichand-Potinoor (praktijkdocent) en drs. Harry Mungra (theoriedocent). Zij werden bijgestaan door enkele PLT-gediplomeerde mentoren. 

PLT onderscheidt zich van bestaande behandelwijze van chronisch psychische en lichamelijke aandoeningen dankzij haar beschouwing van mensen/clienten als vier-dimensionaal. Niet met slechts een mentale, een emotionele en een lichamelijke dimensie, maar ook met een spirituele dimensie met daarin centraal de menselijke ziel. 

Aanvaarding hiervan opent unieke kansen in de begeleiding van cliënten bij de verwerking van psychische en lichamelijke aandoeningen. PLT is dan ook een voor Suriname onmisbare complementaire vorm van traumabehandeling.

In een zestal effect- en proces-onderzoeken, waarvan enkelen zijn samengebracht in het proefschrift van dr. R.van der Maesen (2006) alsmede het speciaal voor Suriname samengestelde handboek PLT Suriname (Van der Maesen & Manichand-Potinoor, 2019) kan PLT bogen op wetenschappelijk aangetoonde effectiviteit.

Informatie over PLT, over de gepubliceerde handboeken en over de locaties van haar opgeleide traumatherapeuten kan worden ingewonnen bij Stichting Palither Suriname https://palithersr.wixsite.com/palither.

error: Kopiëren mag niet!