Protesten escaleren in India na gruwelijke verkrachting van dokter

Met kaarsen in de hand marcheerden honderdduizenden vrouwen woensdgavond en donderdagochtend door steden in India om te protesteren tegen de brute verkrachting en moord op een jonge vrouwelijke arts in een ziekenhuis dat woede heeft aangewakkerd over het gebrek aan veiligheid voor vrouwen, ondanks strenge nieuwe wetten.

De 31-jarige arts in opleiding werd vrijdag verkracht en vermoord in de medische faculteit in Kolkata waar ze werkte, wat leidde tot landelijke protesten onder artsen.

Het protest verliep grotendeels vreedzaam, maar er zouden ook flinke ongeregeldheden zijn uitgebroken bij het ziekenhuis. Een kleine groep demonstranten brak door barricades en ging op de vuist met de politie en ziekenhuispersoneel. De politie gebruikte traangas om de menigte te verdrijven. Een aantal agenten liep verwondingen op.

Afgelopen zaterdag is in de verkrachtingszaak een vrijwilliger van de politie opgepakt, schrijft The Times of India. DNA-sporen onder een vingernagel van het slachtoffer zouden van de 31-jarige verdachte afkomstig zijn.

Bollywoord-actrixe Alia Bhatt

“Dit afschuwelijke incident heeft ons er opnieuw aan herinnerd dat vrouwen onevenredig veel last hebben van het waarborgen van hun eigen veiligheid,” zei Bollywood-actrice Alia Bhatt in een bericht op haar Instagram-pagina, die meer dan 85 miljoen volgers heeft.

error: Kopiëren mag niet!