De kans grijpen een training te volgen in China

Ambtenaar Annette B. kwam onlangs in aanmerking voor het volgen van een training in China gericht op de nieuwste technieken in de bestrijding van malaria. Zij vertelt erover tegenover de redactie van Dagblad Suriname en belicht haar ervaringen, de opgedane kennis en de impact van de training op haar professionele ontwikkeling.

Annette’s training vond plaats in een vooraanstaande universiteit in China, waar experts op het gebied van parasitologie en epidemiologie de deelnemers onderwijs gaven. De training duurde twee weken en bestond uit zowel theoretische als praktische componenten.

In de theoretische sessies leerden de deelnemers over de levenscyclus van de malariaparasiet, de verschillende soorten malaria, en de invloed van klimaatverandering op de verspreiding van de ziekte. Er werd diep ingegaan op nieuwe diagnostische technieken, zoals moleculaire diagnosticering en snelle testen, die cruciaal zijn voor een tijdige detectie

Naast theorie kwam het praktijkgedeelte aan bod  met labactiviteiten waar de deelnemers leerden om verschillende soorten diagnostische technieken toe te passen en hun vaardigheden te verbeteren. Daarnaast kregen de deelnemers de kans om samen te werken met lokale gezondheidswerkers, waarbij ze inzicht kregen in de implementatie van programma’s voor malaria-preventie in gemeenschappen.

Tijdens de training verwierf Annette een schat aan kennis en vaardigheden die haar zouden helpen in haar rol als zorgprofessional. De training legde de nadruk op integraal gezondheidsmanagement, waarbij het belang van educatie in gemeenschappen en het gebruik van insecticiden en muskietennetten werden besproken.

Door samen te werken met internationale collega’s leerde ze effectief te communiceren en samen te werken in diverse teams, wat haar hechte relaties met collega’s en gemeenschappen zal versterken.

Annette: “Door samen te werken met internationale collega’s leerde ik effectief te communiceren en samen te werken in diverse teams, wat mijn hechte relaties met collega’s en gemeenschappen zal versterken. Ik vond het een eer om Suriname te vertegenwoordigen, daarnaast ook andere deelnemers van andere landen zoals uit Nigeria, Sierra Leone, Afghanistan en Chili. En we spraken Engels. Sommigen wisten niet van ons land, dus ik had een gelegenheid om ze te vertellen over Suriname.”

Annette’s training in China markeert een belangrijke stap in de strijd tegen malaria. De kennis en vaardigheden die zij heeft opgedaan, zullen niet alleen haar carrière ten goede komen maar ook een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheidszorg in haar gemeenschap. Haar enthousiasme en inzet zijn een inspiratie voor anderen, en ze kijkt ernaar uit om de nieuwe technieken en inzichten te benutten in de strijd tegen malaria.

CS

error: Kopiëren mag niet!