Abinader ingezworen voor tweede termijn president Dominicaanse Republiek

President Luis Abinader is vrijdag ingezworen als president van de Dominicaanse Republiek. President Chandrikapersad Santokhi was, net als vele andere regeringsleiders, aanwezig bij de inauguratieceremonie die plaatsvond in het Nationaal Theater in Santo Domingo.

Met deze inauguratie beginnen president Abinader en vicepresident Raquel Peña aan hun tweede ambtstermijn, die loopt tot 2028.

Naast de inauguratie werd ook de 161ste verjaardag van de restauratie van de Dominicaanse Republiek op 16 augustus 1863 herdacht, waarbij de historische bijdrage van nationale helden werd geëerd.

In zijn inaugurele toespraak verbond de president zich ertoe zijn inspanningen voor de ontwikkeling en stabiliteit van het land voort te zetten. Hij sprak met trots over de democratische volwassenheid van het land, benadrukte het belang van nationale eenheid, en riep op tot burgerlijke betrokkenheid en participatie om echte veranderingen te bewerkstelligen.

President Abinader prees de economische prestaties van zijn regering, waaronder aanzienlijke economische groei, lage inflatie, en recordaantallen buitenlandse investeringen. 

Na de inauguratie werden de staatshoofden, first ladies, troonopvolgers en vicepresidenten in de Ambassadeurszaal van het presidentieel paleis begroet door president Abinader en vicepresident Peña.

error: Kopiëren mag niet!