Taxichauffeur rijdt verdachte van betaling rit met vals geld naar politiebureau Rijsdijk 

Twee mede-verdachten ook opgepakt, twee anderen voortvluchtig

De verdachten, D.I. (19) en de twee 18-jarigen G.A. en R.R., zijn vrijdag 9 augustus door de politie van het bureau Rijsdijk aangehouden.

De 61-jarige taxichauffeur K.S. had eerder die dag aangifte tegen vijf jonge mannen gedaan die hij op donderdag 8 augustus had gereden. De chauffeur hield de politie voor, dat één van zijn passagiers hem bij het uitstappen met een biljet in vreemde valuta had betaald. Aangezien hij de echtheid van het vreemde geld in het donker niet goed kon controleren, ontdekte hij heel gauw bij licht, dat het geld vals was, door opmerkelijke kenmerken  

Tijdens een taxirit op 9 augustus zag hij toevallig één van de jongens  en stopte zijn voertuig. K.S. confronteerde de jongen met het vals geld, waarna het hem lukte om die jongen naar politiebureau Rijsdijk over te brengen. Deze verdachte werd flink aan de tand gevoeld en tijdens het onderzoek kwamen nog twee andere verdachten in beeld, die ook werden opgespoord en aangehouden.

De drie verdachten D.I., G.A. en R.R. zijn  na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!