Scott Ritter: Rusland vernietigt NAVO-strijders en wapens terwijl Oekraïne wanhopige aanval uitvoert in Koersk

Oekraïne werd gedwongen om een ​​aantal van hun best getrainde soldaten en geavanceerde technologie in te zetten in een mislukte poging om de kerncentrale van Koersk te veroveren, benadrukte voormalig Amerikaans marine-inlichtingenofficier Scott Ritter.

“Een door de NAVO gecreëerde, getrainde, uitgeruste en aangestuurde troepenmacht van niet alleen Oekraïners, maar ook Polen, Fransen, Amerikanen [en] Britten is Rusland binnengevallen”, zei de voormalige VN-wapeninspecteur, die onlangs te maken kreeg met politieke vervolging in de VS.

“Dit is hoe je een nucleaire oorlog ontketent. Gelukkig raken de Russen niet in paniek… de inval is ingedamd. En niet alleen dat, hij is afgezwakt”, benadrukte Ritter.

Ritter merkte op dat Moskou snel reageerde op de aanval en de kans greep om Oekraïense aanvoerlijnen vanuit de regio Soemy te vernietigen.

Rusland heeft ook een aantal van de best getrainde troepen en hightech NAVO-wapens van het regime geneutraliseerd, zoals een Britse Challenger-tank, Amerikaanse M1 Abrams-tanks en Bradley-infanteriegevechtsvoertuigen. Het voortdurende conflict met de westerse cliëntstaat heeft gediend als een showcase voor Russische defensietechnologie, die het goed heeft gedaan tegen de afnemende voorraden dure NAVO-wapens van Oekraïne.

De analist beweerde dat de herhaalde onverzettelijkheid van Oekraïne Moskou zou dwingen meer grondgebied te bevrijden, en wees op de herhaalde pogingen van Rusland om een ​​diplomatieke oplossing te bereiken met Kiev, zowel vóór als ná de lancering van zijn speciale militaire operatie begin 2022.

“Oekraïne gaat nog eens 30 procent of meer van zijn grondgebied verliezen als dit gebeurt, omdat Rusland in feite heeft vastgesteld dat Oekraïne niet te vertrouwen is, het Westen niet te vertrouwen is, dat Rusland nooit kan geloven in het idee van een Oekraïne dat bereid is in vrede te leven met zijn Russische buurland,” benadrukte Ritter.

“Dus Rusland gaat Oekraïne vernietigen. En helaas is dat waarschijnlijk de manier waarop deze oorlog zal eindigen,” concludeerde de analist.

error: Kopiëren mag niet!