Minister Amoksi kent herkomst gevonden zware wapens nog niet – “Suriname produceert geen wapens”

“Ik kan mij niet uitlaten over waar de wapens horen, bij de politie of het leger. Het zijn zware kaliber wapens en we weten dat Suriname geen wapens produceert. Dus het zijn smokkelwapens. Het Korps Politie Suriname en andere veiligheidsdiensten zijn bezig met internationale partners om de herkomst te bepalen.” 

Dat zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie over een groot aantal zware wapens die onlangs in beslag zijn genomen door lokale veiligheidsdiensten. De vondsten hebben bij de samenleving voor enorme verontrusting gezorgd. 

Minister Amoksi onderkent dat de wapens gevaarlijk zijn en dat er alles aan wordt gedaan om zoveel mogelijk vuurwapens die in omloop zijn uit de samenleving te halen. Hij gaf aan dat, naar het schijnt, de wapens van Amerikaanse makelij zijn en dat ze over water naar Suriname zijn gesmokkeld vanuit de buurlanden. Zo heeft de minister voor de aanvang van de laatst gehouden reguliere Raad van Ministers vergadering aangegeven. 

Volgens hem leveren de plannen van aanpak voor het beheersen van de ernstig verruwde criminaliteit reeds vruchten. In de afgelopen dagen zijn een aantal rovers en een bende criminelen opgerold. Volgens hem betreft het de bende die in de afgelopen tijd een gewapende overval pleegde bij het International Mall Suriname aan de Ringweg. Het ministerie werkt sterk aan de middelen voorziening.

“We gaan ons ook meer inzetten op misdaadpreventie”, aldus de minister.  

error: Kopiëren mag niet!