Dodelijke aardverschuivingen in India verergerd door klimaatverandering

Extreme regenval, die 10 procent zwaarder is geworden door door de mens veroorzaakte klimaatverandering, veroorzaakte in India aardverschuivingen waarbij honderden mensen om het leven kwamen, blijkt uit een nieuwe studie van World Weather Attribution, een groep wetenschappers die kwantificeren hoe klimaatverandering extreem weer kan beïnvloeden., aldus The New York Times.

Een plotselinge regenbui op 30 juli veroorzaakte een waterval van aardverschuivingen die honderden mensen bedolven in de bergachtige regio Kerala in het zuiden van India. Bijna 150 millimeter regen viel op bodems die al sterk verzadigd waren door twee maanden moesson en markeerde de derde hoogste eendaagse regengebeurtenis ooit geregistreerd voor India.

De verwoesting in het noorden van Kerala is niet alleen zorgwekkend vanwege de moeilijke humanitaire situatie waarmee duizenden mensen vandaag de dag worden geconfronteerd, maar ook, omdat deze ramp plaatsvond in een voortdurend opwarmende wereld,

De toename van de door klimaatverandering veroorzaakte regenval die in dit onderzoek wordt gevonden, zal waarschijnlijk het aantal aardverschuivingen vergroten dat in de toekomst zou kunnen worden veroorzaakt.

error: Kopiëren mag niet!