Directeur, onderdirecteur en controleur securitybedrijf Jitos aangehouden voor onder meer ontvoering en mishandeling 

De politie van bureau Geyersvlijt heeft zondag 11 augustus de directeur, onderdirecteur en een controleur van securitybedrijf Jitos aangehouden. Ze worden verdacht van ontvoering, openlijke geweldpleging, afpersing, bedreiging, mishandeling en overtreding van de Vuurwapenwet.

Die dag kreeg de politie van bureau Geyersvlijt melding dat er in de Gompertstraat ter hoogte van de Mahonylaan schoten waren gelost.Ter plaatse trof de politie twee mannen aan van Jitos Security. De security gaurd C.S. verklaarde aan de politie, dat hij de dienst had overgenomen van zijn voorganger. Bij die gelegenheid werd een dienstwapen aan hem overgedragen. Tijdens het plegen van veiligheidsmaatregelen is dat wapen per ongeluk afgegaan. Het wapen werd in beslag genomen, omdat er geen machtiging kon worden overgelegd.

C.S. werd overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt voor verhoor. Na zijn verhoor werd hij in afwachting van het verdere onderzoek heengezonden en verliet het politiebureau. 

Ter hoogte van de Jozef Israel – en de Gompertstraat werd hij, na gebeld te zijn, opgehaald door Jitos-directeur H.T, en een controleur S.M. Tegen zijn wil werd C.S. overgebracht naar het hoofdkantoor van het bedrijf aan de Ringweg. Daar aangekomen werd de securityguard volgens zijn verklaring mishandeld en bedreigd met de dood door directeur H.T. en de onderdirecteur V. G. 

Aanleiding voor de mishandeling was, dat door zijn toedoen het bedrijf enkele posten was kwijtgeraakt door onzorgvuldig om te gaan met het vuistvuurwapen. Ook is hij volgens zijn verklaring onder druk gezet om een verklaring te tekenen als zou hij SRD 30.000 geleend hebben in de mei bij de onderdirecteur van het bedrijf. Hij moest volgens verklaring van C.S daarbij onder druk zijn voertuig van het merk Toyota Premio afstaan totdat hij het verschuldigde bedrag zou hebben betaald. Het slachtoffer verklaarde dat hij nimmer geld heeft geleend bij het bedrijf en dat het waarschijnlijk komt, omdat het wapen van het bedrijf in beslag is genomen en dat hij dan voor die kosten moest opdraaien.

Het slachtoffer C.S. heeft een barstwond op zijn bovenlip, een enkel is opgezet en er zijn rode striemen op zijn rug..Hij werd met een geneeskundige verklaring verwezen naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De directeur van het bedrijf H,T., de onderdirecteur G. B, en de controleur S.M. werden ontboden op het politiebureau en zijn meteen aangehouden. Na te zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de drie in verzekering gesteld.

Het slachtoffer C.S., die het wapen illegaal in zijn bezit had, werd na te zijn verhoord en voorgeleid heengezonden. Ook mocht hij weer over zijn voertuig beschikken.

Het onderzoek wordt verder voortgezet door de Recherche van Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!