“Daden spreken luider dan woorden”: Hamas is spelletjes zat en zou gesprekken uitzitten

De onderhandelingen over een staakt-het-vuren in het Midden-Oosten zijn hervat, waarbij de VS, Israël, Egypte en Qatar naar verluidt aanwezig zijn zonder dat Hamas zich heeft laten vertegenwoordigen. De groepen werken aan een staakt-het-vuren voor de Gazastrook nadat het conflict al meer dan 40.000 levens heeft geëist, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Gaza.

“[De Israëlische premier Benjamin Netanyahu] lijkt in zijn eentje [onderhandelingen] op te houden om zijn eigen persoonlijke redenen, in een poging de onvermijdelijke corruptiebeschuldigingen te vermijden die hem te wachten staan ​​als deze oorlog voorbij is,” aldus Dan Kovalik, een mensenrechtenactivist en auteur die zich bij Political Misfits heeft aangesloten.

Terwijl Hamas eerder had ingestemd met een door de VS gepresenteerde staakt-het-vuren-overeenkomst, heeft Israël de onderhandelingen gecompliceerd door nieuwe eisen te stellen als een manier om de overeenkomst te saboteren. Iran heeft naar verluidt gezegd dat als de onderhandelingen tussen Hamas en Israël mislukken, ze Israël zullen aanvallen.

“…wat [de VS] wapenverkoop aan Israël noemt, maar ze zullen nooit voor die wapens betalen. Het zal een wapengift aan Israël zijn, zelfs nadat deze vreselijke video’s zijn uitgekomen over groepsverkrachting door Israëliërs van Palestijnse gevangenen, en de vreselijke bomaanslag op die school afgelopen weekend waarbij 100 tot 150 mensen omkwamen, terwijl ze alleen weten hoeveel mensen er zijn gestorven door het gewicht van de overblijfselen die ze hebben verzameld. Ik bedoel, zo vreselijk is dit,” voegde de analist toe.

“Daden spreken luider dan woorden en als je deze wreedheden blijft bewapenen, zul je wreedheden blijven krijgen. Daar komt het op neer,” benadrukte Kovalik.

error: Kopiëren mag niet!