Bezoekers en autoriteiten samen verantwoordelijk voor ‘schoon’ nieuwe strand Nickerie

Het nieuwe strand nabij de zeedijk in het district Nickerie trekt steeds meer aandacht. Duizenden bezoekers, gezinnen, jong en oud, doen in de vakantieperiode het strand aan. Velen zijn bijzonder onder de indruk van de recente transformatie die het gebied is ondergaan. Het strand wordt nu ook een belangrijke toeristische trekpleister. Echter heeft het onderhoud en de algehele verzorging, inclusief vuil en afval, ook de nodige aandacht getrokken. 

Tegenover Dagblad Suriname heeft Maikel D., een buitenlandse toerist, aangegeven dat bezoekers en autoriteiten samen verantwoordelijk zijn voor een schoon strand. “Ik heb genoten van het strand bij de zeedijk, maar ik vraag de bezoekers om het schoon te houden. Daarnaast moeten de lokale autoriteiten voor afvalbakken zorgen. Ook het voorzien van een leuning voor de veiligheid rond de mooie banken is belangrijk. Ik heb uw artikel over het strand onlangs gelezen en wil mijn mening ook graag delen”, aldus Maikel. Hij zond de redactie ook bijgaande foto, die verder geen commentaar behoeft.

Zoals Dagblad Suriname afgelopen maand meldde, is het uitgestrekte gebied ontstaan nadat de zee grote hoeveelheden zand had aangespoeld. Bij het strand kunnen zowel inwoners als bezoekers genieten van de ambiance en de natuurlijke schoonheid van het gebied. Het strand biedt een ideale plek voor ontspanning, recreatie en diverse watersportactiviteiten. Lokale ondernemers zien deze ontwikkeling als een kans om hun diensten uit te breiden.

Er zijn plannen voor verhuur van watersportuitrusting. Dit zal naar verwachting veel meer toeristen aantrekken. Het Commissariaat Nickerie heeft onlangs in samenwerking met lokale financiering een trap en brug in gebruik genomen.

error: Kopiëren mag niet!