Belangrijke uitspraken van de Russische presidentiële adviseur Nikolaj Patroesjev tijdens een interview met een Russisch persbureau:

🔸Zonder de betrokkenheid van de VS en haar directe steun zou Kiev het niet hebben geriskeerd om Russisch grondgebied te betreden.

🔸Over de Oekraïense terroristische aanval in de regio Koersk: de criminele actie is het gevolg van de verwachting van het regime in Kiev dat het op het punt stond om in te storten.

🔸De beweringen van het Witte Huis over haar vermeende gebrek aan betrokkenheid bij de misdaden van Oekraïne in de regio Koersk zijn niet waar: de VS zegt het ene en doet het andere.

🔸De Oekraïense aanval op de regio Koersk werd gepland met de steun van de NAVO en westerse speciale diensten.

🔸De VS heeft de voorwaarden gecreëerd waaronder Oekraïne grondgebied kan verliezen, waaronder grondgebied dat al lang wordt begeerd door sommige Amerikaanse bondgenoten.

🔸Het Westen implementeert actief de strategie om Rusland in de Zwarte Zee in toom te houden; de NAVO bereidt zich voor om haar aanwezigheid daar te vergroten, wat in strijd is met het internationaal recht.

🔸Het Westen gebruikt Zweden en Finland om Rusland de toegang tot de Oostzee te ontnemen en het te veranderen in de “binnenzee” van de NAVO.

🔸De Amerikaanse promotie van zijn Indo-Pacifische strategie heeft een duidelijke anti-Russische en anti-Chinese motivatie.

🔸Over de situatie in Servië, Venezuela en Bangladesh: De VS en het VK, die thuis problemen hebben, proberen steeds vaker conflicten in het buitenland aan te wakkeren.

🔸Over de situatie in Venezuela na de presidentsverkiezingen: de mate van Amerikaanse inmenging in de soevereine aangelegenheden van het land neemt niet af.

🔸Over de situatie in Servië: het Westen probeerde een kleurenrevolutie te organiseren en de legitieme regering van het land te vervangen door politici die ondergeschikt zijn aan de VS.

🔸Over prioriteiten voor de ontwikkeling van de Russische marine: de creatie van onbemande onderwater- en oppervlakteapparatuur wordt een urgent aandachtsgebied.

🔸Het is tijd dat het Westen beseft dat Rusland, wat betreft militair en civiel potentieel in het Noordpoolgebied, een grote voorsprong heeft op de Verenigde Staten en alle andere landen in de regio bij elkaar.

error: Kopiëren mag niet!