15-jarige steelt geld op boerderij van zijn werkgever

De politie van het bureau Rijsdijk heeft woensdag 15 augustus de jeugdige verdachte S.T. (15) voor diefstal aangehouden. 

De eigenaar van een boerderij in het politieressort had eerder op die dag aangifte gedaan tegen zijn jeugdige arbeider. Volgens de aangever R.K. nam hij de minderjarige jongen als inwonende hulpkracht in dienst voor het verrichten van arbeid op zijn boerderij. 

De jeugdige arbeider maakte van die gelegenheid gebruik en nam een geldbedrag in SRD weg uit een tas van de aangever. Toen R.K. dit opmerkte, deed hij aangifte op het politiebureau Rijsdijk, waarna de jonge verdachte in de kraag werd gevat. 

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken, dat de jongen met het gestolen geld kleding en speelgoed moet hebben gekocht.  

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte S.T. door de politie in verzekering gesteld. Vanwege zijn jeugdige leeftijd is de zaak overgedragen aan de politie van Jeugdzaken en is S.T. ingesloten in het Jeugd Doorgangshuis te Opa Doeli.

error: Kopiëren mag niet!