Harris en Trump in advertentieoorlog

Door Duncan Mil
15 augustus 2024 – De deelname van vicepresident Kamala Harris aan de presidentsrace tegen voormalig president Donald Trump heeft miljoenen dollars aan advertenties in zeven swing states gepompt.

De presidentiële campagne van Kamala Harris heeft $ 157,8 miljoen aan advertenties gekocht om de Democraat aan kiezers te introduceren en het contrast met Republikein Donald Trump in swing states te vergroten.

Gesterkt door een stortvloed aan fondsenwerving sinds Harris president Joe Biden verving aan de top van het partijticket, gaat de campagne in tegen de media-aankopen van Trump en zijn bondgenoten.

Volgens gegevens van mediatrackingbedrijf AdImpact heeft de campagne van Trump $ 184,9 miljoen uitgegeven om kiezers te bereiken in zeven swing states: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin.

Harris’ team zei dat de advertentiecampagne zich zal richten op het verhaal van de vicepresident, haar carrière als officier van justitie in Californië, haar toewijding om op te komen tegen machtige belangen en een contrast met wat het Trumps “gevaarlijke, extreme agenda” noemde.

AdImpact voorspelt dat de verkiezingscyclus van 2023-2024 de duurste ooit zal zijn, met een totaal van $ 10,2 miljard aan politieke uitgaven via omroep, kabel, radio, satelliet, digitaal en CTV – een stijging van 13% ten opzichte van het vorige record van $ 9,02 miljard dat werd gevestigd tijdens de verkiezingscyclus van 2019-2020.

error: Kopiëren mag niet!