Econoom kritisch over economische situatie en regering

In een recente aflevering van DTV besprak econoom Winston Ramautarsing de economische situatie in Suriname.

Winston Ramautarsing is een econoom, bekend om zijn kritische analyses van het economische beleid en de financiële situatie.

Ramautarsing uitte zorgen over de koers van de Surinaamse regering en het beleid van de Centrale Bank van Suriname. Hij beweert dat de reserves en het kapitaal van de Centrale Bank sterk zijn afgenomen door slecht beleid.

Tijdens de discussie benadrukte hij dat het Internationaal Monetair Fonds, IMF, vaak de regering naar de mond praat bij publieke gelegenheden maar achter de schermen kritiek heeft. Hij gaf aan, dat de regering niet de noodzakelijke discipline toont om financiële crises effectief aan te pakken en benoemde de lage productiviteit van ambtenaren en het gebrek aan sanering van overheidsefficiëntie als grote obstakels. Verder bekritiseerde hij de toenemende uitgaven door topambtenaren en het gebrek aan transparantie bij staatsbedrijven.

Winston Ramautarsing  benadrukte ook, dat echte verandering alleen kan plaatsvinden door het aanpakken van de inefficiëntie binnen de overheid en het bevorderen van een gezond ondernemingsklimaat. Hij bekritiseerde het huidige politieke klimaat waar loyaliteit boven competentie wordt gesteld bij benoemingen binnen staatsbedrijven.

Voordat een duurzame economische stabiliteit kan worden bereikt, stelt hij dat fundamentele veranderingen in het beleid en leiderschap noodzakelijk zijn. Hij waarschuwt dat zonder deze maatregelen, Suriname niet uit de economische crisis zal komen.

error: Kopiëren mag niet!