Artsen staken door heel India uit protest tegen de verkrachting en moord op arts in opleiding

Duizenden artsen zijn in heel India in staking gegaan om betere bescherming voor gezondheidswerkers te eisen nadat een arts in opleiding werd verkracht en vermoord in de oostelijke deelstaat West-Bengalen.

Het lichaam van de plaatselijke arts werd afgelopen vrijdag gevonden met meerdere verwondingen en tekenen van aanranding in een seminariezaal van het RG Kar Medical College en Ziekenhuis in de stad Calcutta, aldus de lokale politie. Eén verdachte is gearresteerd.

Maandag hebben medische verenigingen in meerdere staten er bij artsen in overheidsziekenhuizen op aangedrongen om voor onbepaalde tijd te stoppen met het aanbieden van alle diensten. Zij riepen op tot een versnelde behandeling van de zaak door de rechtbanken en tot de oprichting van een beschermingscomité voor gezondheidswerkers.

“Ongeveer 300.000 artsen in het hele land hebben zich bij het protest aangesloten en morgen verwachten we dat er nog meer zullen meedoen”, zegt dr. Sarvesh Pandey, algemeen secretaris van de Federation of Resident Doctors Association (FORDA).

error: Kopiëren mag niet!