Suriname gaat zeer warme dagen tegemoet

Na een periode van hevige regen met veel wateroverlast voor burgers, bereiden de inwoners van Suriname zich nu voor op zeer warme dagen. Temperaturen tussen de 33,5 en 35 graden Celsius worden verwacht, met gevoelstemperaturen van rond de 40,3 graden.

Gezondheidsdeskundigen adviseren om binnen te blijven en directe zon te vermijden. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven, draag lichte en luchtige kleding en gebruik zonbescherming zoals zonnebrandcrème en een hoed. Let extra op kwetsbare groepen zoals ouderen en kinderen.

Volgens nieuw onderzoek stierven vorig jaar naar schatting 47.690 Europeanen door hittegolven, verergerd door vervuiling. Het rapport, gepubliceerd door Nature, onthulde dat Europa sneller opwarmt dan andere delen van de wereld. Griekenland had de hoogste hitte gerelateerde sterfte met 393 doden per miljoen mensen, gevolgd door Bulgarije en Italië met respectievelijk 229 en 209 doden per miljoen. 

De intensiteit en frequentie van hittegolven in Europa nemen toe door de aanhoudende verbranding van fossiele brandstoffen en vernietiging van natuur. 2023 is wereldwijd het warmste jaar ooit gemeten, en wetenschappers verwachten dat 2024 dit record zal verbreken.

error: Kopiëren mag niet!